Service & Informatie

Veelgestelde vragen:

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over de producten die wij verkopen. Met deze informatie kunt u van aankoop tot aan de eerste onderhoudsbeurt van alles lezen. U mag ons ook bellen natuurlijk als uw antwoord er niet tussen zit.

Gereedschap

Voor de fundering heeft u een grondboor, een sleghamer of palenrammer en een waterpas nodig.

Fundering-voorbeeld

Fundering
Boor gaten in de grond om uw hardhouten funderingspalen in de grond te zetten. De diepte hangt af van de grondsoort. Gebruik bij voorkeur een hardhouten paal van bijvoorbeeld 6x6cm. U moet de paal met de sleghamer nog een paar tikken verder de grond in slaan tot op de juiste hoogte. De ringbalk van hardhout afmeting 4,5x7cm of 4,5x9cm wordt met behulp van slotbouten tegen de funderingspalen gemonteerd.

Zorg dat deze ringbalk waterpas staat, en dat de onderlinge balken die de rechthoekige ring vormen haaks staan. Op deze ringbalk komt namelijk uw blokhut te staan. Een goed begin is het halve werk daarna. Nu kunt u uw blokhut monteren aan de hand van de montage handleiding van de blokhut zelf.

Algemene handleiding opbouwen blokhut/tuinhuis.

Zo bouw je je eigen blokhut
Met een blokhut creëer je niet alleen extra ruimte, maar ook veel sfeer. Je kunt het omtoveren tot een rustpuntje in je tuin, en er je werkruimte van maken of de blokhut veranderen in je eigen barbecue-restaurant-aan-huis. Voor het echter zover is, moet je de blokhut nog wel bouwen. Dat kun je, als je een beetje handig bent, helemaal zelf doen.
Voorbereiding, monteren en plaatsen blokhutten.

Vervoer
Uw bestelde krijgt u in een pakket. Vanwege de grootte is er bij ons de mogelijkheid om een deze op te halen en voor regio zuid west Friesland is er een aanhangwagen te lenen voor uw blokhut naar uw bestemming te vervoeren. Of u kiest voor levering aan huis aan verharde weg waar onze vrachtwagen kan komen voor een geringe bijdrage t.o.v. uw blokhut. Zorg er wel voor dat het onbehandelde hout droog blijft. Nat hout heeft de neiging krom te gaan trekken, waardoor behandeling en montage bemoeilijkt worden.

Materiaal
Onze blokhutten zijn gemaakt van 1e st kwaliteit geselecteerd Europees (midden) vurenhout.
De planken zijn onbehandeld en in diverse diktes te verkrijgen o.a. 19,28,45 en 70mm en meer. De opbouw is de zogenaamd “stapelbouw”.

Hang en sluitwerk is bijgeleverd, evenals een helder montagehandleiding van uw gekozen blokhut. Voor funderingshout raden wij aan hardhout toe te passen. (Standaard niet bij blokhut begrepen).

Gereedschap
Voor montage van uw blokhut heeft u GEEN SPECIAAL gereedschap nodig, en als u de handleiding van uw blokhut zorgvuldig doorleest zult u merken hoe eenvoudig het is om uw blokhut op te bouwen.

Fundering
Zie fundering info.
Zorg dat deze ringbalk waterpas staat, en dat de onderlinge balken die de rechthoekige ring vormen haaks staan. Op deze ringbalk komt namelijk uw blokhut te staan. Een goed fundering is het begin is het halve werk daarna de opbouw. Nu kunt u uw blokhut monteren aan de hand van de montage handleiding van de blokhut zelf.

Informatie impregneren van blokhutten

Impregneren:
Waarom moet mijn blokhut na het impregneren nog nabehandeld worden met verf of beits? De blokhut wordt d.m.v. domper-/diffusietechniek of hoge druk geïmpregneerd. Hiervoor worden professionele impregneervloeistoffen gebruikt met een langdurige werking tegen houtaantastende schimmels. Alle onderdelen van de blokhut worden geïmpregneerd, ook deuren (behalve dubbelglas, dit moet u zelf doen), ramen (behalve dubbelglas, dit moet u zelf doen), luiken etc. Het impregneermiddel kan de ijzerwaren in uw blokhut aantasten. Los bijbestelde onderdelen zoals een houten vloer, kunnen ook geïmpregneerd worden (optie). Na het impregneren wordt de blokhut op natuurlijke wijze nagedroogd en terugverpakt.

Bescherming:
Impregneren verlengt de levensduur van de blokhut, omdat dit het hout beschermt tegen schimmels en andere houtaantastende processen. Na aflevering van de geïmpregneerde blokhut is deze direct geschikt voor het opbouwen bij u in de tuin. Uiteraard zal uw geïmpregneerde blokhut na verloop van tijd gaan verweren. Het is belangrijk om te weten dat impregneren geen vochtregulerende werking heeft , geen wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken garandeert en geen garantie geeft op het kromtrekken van het hout. Om dit te bereiken zult u de blokhut binnen en buiten kort na plaatsing moeten schilderen of beitsen. Dit kan in ieder kleur die u wenst. Dit kunt u doen met de daarvoor geschikte beitsen.

Beglazing:
Het glas is grotendeels na het impregneren voor u gereinigd. Ons advies aan u: Reinig het glas na het opbouwen nogmaals goed met keramische kookplaat reiniger van HG (te verkrijgen bij de DHZ-winkels). Eventueel nog na reinigen met glasreiniger en lauw water.

Hang- en sluitwerk:
Het hang- en sluitwerk is, voor zover mogelijk, gedemonteerd en is niet in contact geweest met de impregneer vloeistof. Andere metalen onderdelen zijn voorzien van vaseline om invloed van impregneervloeistof te beperken.

Onderhoud:
Wij adviseren u om hang- en sluitwerk regelmatig in te vetten. Tevens zorgt de combinatie van impregneren en beitsen of verven, voor een aanzienlijk langere levensduur van uw blokhut.

Hout is een natuurproduct:
Elk stuk hout is uniek. Hierdoor ontstaat de natuurlijk uitstraling van hout. Dit betekent dat er onder andere als gevolg van weersinvloeden krimp- en droogscheuren en mogelijk enig maatverschil kan voorkomen. Bijvoorbeeld aan de uiteinden van latten en balken. Dit zijn zogenaamde kopscheuren. Ook kunnen er verkleuringen en harszakken op verschillende plaatsen voorkomen. Een natuurproduct als hout is nooit 100% vormvast. Een bepaalde verdraaiing of kromming die kan ontstaan is een normaal verschijnsel. Uit deze eigenschappen blijkt dat hout ‘leeft’. Door het schilderen of beitsen heeft u hier minder last van.
Impregneren zorgt er niet voor dat het hout niet kan kromtrekken. Doordat het impregneermiddel uit veel water bestaat kan het zelfs iets vaker voorkomen. Tijdens het plaatsen komt u dit ongetwijfeld tegen. U kunt de blokhut gewoon plaatsen. Eventuele naden en kieren, door het uitzetten van het hout, trekken na enkele weken weg. Zorg ervoor, dat aan de binnenzijde van de blokhut niets aan de wanden wordt bevestigd, wat deze werking tegen kan gaan. De blokhut zal de komende weken zeker nog enkele centimeters zakken.
Al deze natuurlijke eigenschappen vormen echter geen probleem voor de opbouw van uw blokhut, tuinhuis of berging. Het geeft juist ‘warmte’ aan dit unieke natuurproduct. We hopen u hiermee voldoende informatie en vertrouwen te hebben gegeven en wensen u veel plezier met uw nieuwe blokhut.

Tuinhuis beitsen op een duurzame manier

Wilt u op termijn een mooi tuinhuis, dan moet u het regelmatig beschermen tegen uv-stralen, temperatuurwisselingen, regen en wind. U kan een tuinhuis beitsen of u kan een tuinhuis impregneren. Het is zo dat de houtcellen aan de oppervlakte af sterven waardoor het hout vergrijst. Het hout wordt tevens minder soepel doordat de natuurlijke oliën verdampen.
Beschermen gebeurt dus vooreerst door de juiste beits voor tuinhuis te kiezen. Hoe meer lagen beits u aanbrengt, hoe meer bescherming maar ook hoe meer het hout zijn natuurlijk aspect verliest. De standaard tuinhuis beitsen hebben als nadeel dat u de behandeling elk jaar moet herhalen.

Hoe een tuinhuis beitsen?
Wat moet u eerst en vooral doen wanneer u begint te beitsen? Tuinhuis, blokhut, speeltoestel, het doet er niet toe, eerst en vooral gaat u het tuinhuis licht moeten afschuren. Daarna roert u de beits voor tuinhuis goed om en brengt u de beits in een royale laag aan met behulp van een platte blokkwast. Tussen de verschillende lagen tuinhuis beitsen, laat u best 4 à 6 uren drogen alvorens een nieuwe laag aan te brengen. Als u een nieuw tuinhuis wilt beitsen dan moet u toch wel rekening houden met minimum 3 lagen. Welke tuinhuis beitsen u ook kiest, indien de beits voor tuinhuis goed is aangebracht dan zal deze niet afbladderen. U moet er wel voor zorgen dat er voldoende ventilatie is.
Wij adviseren en veel ervaring met ceta-bever producten. Deze is in transparante en dekkende buitenbeits te krijgen. Ceta Bever Buitenbeits is een topkwaliteit beits. Door uitstekende hechting en hoge laagdikte bereikt u met minder lagen, zonder grondverf, een zeer duurzame bescherming en een uitstekende dekking. En beschermt tegen UV-Straling van buitenaf en voorkomt verkleuring en vertraagt glansverval.
In onze webshop treft u deze topproducten zekers aan.

Thuisbezorging

(Met uitzondering van eilanden en milieu zones)

Bij thuisbezorging neemt de transporteur of chauffeur van te voren contact met u op over de datum van levering van de bestelde goederen.

Daarna worden de bestelde goederen door de chauffeur/transportbedrijf op het van te voren afgesproken adres gelost. De goederen worden naast de vrachtwagen gelost, deze staat op de openbare weg. De chauffeur is niet aansprakelijk voor eventuele schade of vermissing na lossen van de goederen.

LET OP: Adres moet goed bereikbaar zijn voor de vrachtauto (10m1). Indien er voor de vrachtauto geen mogelijkheid is om ter plaatse te lossen zal er door de klant vooraf een alternatief adres aangewezen moeten worden waar wel gelost kan worden.

Veiligheid staat voorop bij KingmaBuitenleven.nl

Uiteraard zorgt onze veilige bestelprocedure er voor dat u gerust online betalingen kunt doen op onze website.

Mocht u toch twijfelen, neem dan eerst eens contact met ons op, wij helpen u graag .

Ons montageteam kan u helpen

Ons bedrijf beschikt over een professioneel montageteam voor het plaatsen van blokhutten.
Als bedrijf hebben wij het VCA keurmerk.