Opbouw blokhut/tuinhuis

Algemene handleiding opbouwen blokhut/tuinhuis.

Zo bouw je je eigen blokhut
Met een blokhut creëer je niet alleen extra ruimte, maar ook veel sfeer. Je kunt het omtoveren tot een rustpuntje in je tuin, en er je werkruimte van maken of de blokhut veranderen in je eigen barbecue-restaurant-aan-huis. Voor het echter zover is, moet je de blokhut nog wel bouwen. Dat kun je, als je een beetje handig bent, helemaal zelf doen.
Voorbereiding, monteren en plaatsen blokhutten.

Vervoer
Uw bestelde krijgt u in een pakket. Vanwege de grootte is er bij ons de mogelijkheid om een deze op te halen en voor regio zuid west Friesland is er een aanhangwagen te lenen voor uw blokhut naar uw bestemming te vervoeren. Of u kiest voor levering aan huis aan verharde weg waar onze vrachtwagen kan komen voor een geringe bijdrage t.o.v. uw blokhut. Zorg er wel voor dat het onbehandelde hout droog blijft. Nat hout heeft de neiging krom te gaan trekken, waardoor behandeling en montage bemoeilijkt worden.

Materiaal
Onze blokhutten zijn gemaakt van 1e st kwaliteit geselecteerd Europees (midden) vurenhout.
De planken zijn onbehandeld en in diverse diktes te verkrijgen o.a. 19,28,45 en 70mm en meer. De opbouw is de zogenaamd “stapelbouw”.

Hang en sluitwerk is bijgeleverd, evenals een helder montagehandleiding van uw gekozen blokhut. Voor funderingshout raden wij aan hardhout toe te passen. (Standaard niet bij blokhut begrepen).

Gereedschap
Voor montage van uw blokhut heeft u GEEN SPECIAAL gereedschap nodig, en als u de handleiding van uw blokhut zorgvuldig doorleest zult u merken hoe eenvoudig het is om uw blokhut op te bouwen.

Fundering
Zie fundering info.
Zorg dat deze ringbalk waterpas staat, en dat de onderlinge balken die de rechthoekige ring vormen haaks staan. Op deze ringbalk komt namelijk uw blokhut te staan. Een goed fundering is het begin is het halve werk daarna de opbouw. Nu kunt u uw blokhut monteren aan de hand van de montage handleiding van de blokhut zelf.